DET REGIONALA PERSPEKTIVET:
Vi vill hämta berättelser om sexuell utsatthet och prostitution från hela regionen. Ofta hör man att sexuella övergrepp och prostitution är ett storstadsfenomen. Vi vet att det inte är sant. Vi kommer att samarbeta både med de sociala resursnämnderna och det ideella föreningslivet. Under flera år har vi byggt upp ett samarbete med svenska kyrkan och närliggande organisationer, som Hela Människan (socialt entreprenörskap), Stadsmissionen, SENSUS studieförbund med flera som erbjuder kontaktytor för de utsatta.
Vi har också Räddningsmissionen i Göteborg som samarbetspartners, de har också förgreningar främst i Borås och Vänersborg.
Genom vårt nätverksarbete i samband med Jag är ett barnhemsbarn så har vi kontakter med socialnämnderna i flera av regionens städer (Borås, Lidköping, Skara, Uddevalla, Vara och Vårgårda). Ena halvan av arbetet skulle vara att möta dessa människor och hämta dessa historier. Den andra halvan är att komma tillbaka med en föreställning och ge människorna möjlighet att få se och höra dessa berättelser. Arbetet med Jag är ett barnhemsbarn vittnar om behovet av nertystade historier och andra perspektiv på maktordningar som vi tar för givna.
Också socialkontoren har uttalat att berättelserna öppnar nya perspektiv även för dem som arbetar med detta yrkesmässigt. Här har vi kommit en bra bit på väg redan men vi ser att det finns möjligheter att utveckla detta. Inte minst försöker vi hitta ett fäste i Strömstad som är intressant som gränsstad i det här perspektivet.