Skövde

1 jan 2016 till 31 dec 2016

Pojektet tar sitt avstamp i det tidigare projektet kring Ungt arrangörskap som genomfördes i Norra Skaraborg under 2013. Projektet mötte ett antal utmaningar som många unga människor i detta område står inför:

- Ungdomsarbetslösheten i området är idag bland de högsta i Sverige.

- Arbetsförmedlingen har få jobb att förmedla och många söker sig till högskolan men högskolestudier passar inte alla.

- Det hårda klimatet på dagens arbetsmarknad och känslan av maktlöshet skapar stress och ångest hos många unga.

- Det saknas en hållbar plattform som gör det möjligt för unga att genom sina passioner ta makten över sina liv.

- Värdet av att arbeta över kommungränser och mellan olika samarbetspartner är otroligt viktigt inte minst för byggande av framtidens samhälle.

- Spridning av projektet kommer att ske både inom Studiefrämjandet och kommunerna men också utanför. Studiefrämjandet är ju med i två av de grupper som spontan bildades på senaste dagen för Kreativa kraftfält- Unga samt Kultur i kommun och skola.

- Unga idag behöver få chansen att prova på att arbeta (även kortare inhopp) inom kulturnäringen för att känna att det även här kan finnas jobb, då är vårt projekt en sådan chans.

Projektet skapar möjligheterna - plattformen men det är de unga som genom oväntade infallsvinklar och kreativa processer blir en del av nyskapande i projektet.

Nytt År 2

- Både filmningen och tidningen som är nya planerade aktiviteter år 2, kommer att vara värdefulla verktyg för att sprida projektet i regionen..

Visa på karta

Visa aktiviteter på karta