Töreboda
Töreboda kommun

Erhåller medel från

2016

Läsfrämjande stöd
25 000 kr


Äger följande projekt


Kontakt

0506-180 00
kommunen@toreboda.se

Börstorpsgatan 1
Box 83
54522
Töreboda

Om kommunen

Här hittar du bland annat information om kommunens politiska organisation, tjänstemannaorganisation och viktiga dokument som styr kommunens verksamhet.

Vid Göta kanal, Sveriges Blå Band, ligger Töreboda kommun. Töreboda har ungefär 9.200 invånare, och vi är en del av Västra Götalands län.

Kommunikationsmässigt ligger vi bra till. Västra Stambanan ger bra resemöjligheter till Stockholm och Göteborg. Avståndet till Skövde är 4 mil och Mariestad 2 mil.

Kännetecknande för Töreboda är företagsamheten. Här finns många framgångsrika företag, inte minst tillverkande mindre och medelstora företag.

Människors engagemang är ett annat signum. Vill du kombinera ett bra jobb med en aktiv fritid så är Töreboda rätt. Här finns mer än 90 föreningar som täcker in de flesta intresseområden.

Törebodaandan finns. Den står för ett gott samarbetsklimat mellan företag, föreningar och kommunen. Här hjälps vi åt i stort som smått. Samarbetet manifesteras vart tredje år i Törebodafestivalen som lockar artister och besökare från hela landet och Europa. 

Visa på karta