Uddevalla
Ljungskile folkhögskola

Erhåller medel från

2016

Regionbidrag till folkhögskolor
3 107 205 kr

2015

Regionbidrag till folkhögskolor
2 894 250 kr

2013

Regionbidrag till folkhögskolor
2 392 159 kr


Äger följande projekt


Kontakt

0522-68 69 00
exp@ljungskilefhsk.se

Valdemar Svenssons väg 11
45980
Ljungskile

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter.

Gillar du gemenskap, natur och kultur? Då har du kommit rätt!
Demokrati, kultur och internationella frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.
Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada eller paddla kajak.
Skolan tar emot ungefär 250 studerande och internatet har plats för hälften av dessa. Det går också bra att pendla till Uddevalla (20 minuter med buss eller tåg) eller Göteborg (50–60 minuter), eller bo i byn.
Folkhögskolan är en alldeles egen skolform. Undervisningen bygger på varje elevs aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Vi jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.
Att bo ett år på en folkhögskola är en upplevelse för livet. Sällan kommer du andra människor så nära! Vi får ofta höra att ”det var det bästa året i mitt liv”.