Göteborg

Karlsson Barock vill i och med detta projekt utforska möjligheterna att föra ut barockmusiken till en bredare publik.
Internationellt är barockmusiken på stark frammarsch och det medför att många av Sveriges barockmusiker vänder sig mer och mer utomlands där "det händer".

Barockmusiken har i Sverige de sista 30 åren utvecklats, från att ursprungligen ha varit mer folkligt förankrad, till att bli en smal musikform endast tillgänglig för en initierad publik i storstäderna. Ute i landet är det mest den sakrala barockmusiken som når ut i samband med religiösa högtider.
Karlsson Barock vill fokusera mer på den stora skatt som finns i den profana barockmusiken och vill med detta projekt föra ut den till publiken i regionen.
Barockmusikens fria form har improvisationen som viktig beståndsdel och de subtila utsmyckningarna kan bäst uppfattas i lokaler där det finns en intimitet.
Den fick denna form i samspelet med sin omgivning där den hade ett syfte i ett större kulturellt sammanhang.

Vi ser stora möjligheter till inspirerande och utvecklande möten med andra aktörer inom det konstnärliga området. Om man t.ex. läser programformuleringen för forskarutbildningen på HDK(Högskolan för Design och Konsthantverk), ser man klara paralleller i förhållningssätt:
… "Vi befinner oss ständigt i dialog; våra erfarenheter och kunskaper formas utifrån detta förhållande"….
"Det finns också ett dialogbetonat förhållande till de redskap och material som används, och de rum och situationer som arbetet utförs i. Genom dialogen befinner vi oss i en rörelse som också låter sig beskrivas som erfarenhet."
Citatet ovan skulle kunna översättas direkt till det dialogförhållandet som också råder inom barockmusiken och detta ser vi som en möjlighet att hitta framtida samarbetsformer med konstnärer inom andra områden.

Vi vill därför:
1. Söka upp publiken ute i regionen.
2. Leta upp lokaler med förutsättningar för en intim publikkontakt.
3. Söka upp samarbeten med andra aktörer inom det konstnärliga området.

Visa på karta